Komende zondag 22 april is de vernieuwde Grote Markt het decor voor een campagnefilm waarin de Diksmuidse handelaars de hoofdrol kunnen spelen. Met de slogan ‘Koop met plezier bij de lokale winkelier’ wil Diksmuide hen letterlijk in de kijker zetten en de klanten de grote diversiteit aan producten laten ontdekken. Diksmuide wil met het maken van deze film, na een moeilijke periode door de vele werken, de band tussen winkeliers en klanten opnieuw aanhalen.  Iedere zelfstandige ondernemer uit het centrum of uit één van de dorpen is welkom.  Diksmuide hoopt op een talrijke opkomst zodat de zelfstandigen zo zelf het vernieuwde shoppen bij de lokale winkelier letterlijk in beeld kunnen brengen.

In Groot-Diksmuide vindt men alles, zo leert de uitnodiging voor de zelfstandigen : van bakkers tot wasserettes, van traiteurs tot fotografen, van advocaten over cafébazen en landbouwers tot vertaler-tolken. ‘Koop met plezier bij de lokale winkelier’ is volgens Diksmuids burgemeester Lies Laridon de Diksmuidse zelfstandigen op het lijf geschreven.   Ze rekent dan ook op een talrijke opkomst op zondag 22 april om 14 uur op de Grote Markt. Een aperitiefje en pannenkoeken zullen alvast klaar staan.
Daarenboven krijgt men ook de kans om ook zélf mee te filmen.  En deze beelden kan men ook in de eindmontage krijgen.  Daarvoor hoeft men enkel videomateriaal van op de werkvloer te bezorgen. Zo wil Diksmuide de campagnefilm maken echt voor én door de Diksmuidse ondernemers.  Voor meer info : klik hier. (DLD)