Tijdens het voorbije Belgisch kampioenschap heeft de Diksmuidse karatejeugd niet minder dan 4 podiumplaatsen behaald.  Tijdens dat kampioenschap Goju Ryu in het Limburgse Koersel werden door de Diksmuidse karateschool 2 zilveren en 2 bronzen medailles behaald.  Of hoe de Diksmuidse karatejeugd schitterde op het Belgisch kampioenschap.

Voor twee van de jongste leden, Nastja en Shanaya Lagast, was dit kampioenschap, dat reeds voor de 14de maal werd georganiseerd, meteen de allereerste wedstrijdervaring.  Kon Nastja, ondanks zijn mooie prestatie, geen podiumplaats versieren, zijn zus Shanaya kon bij de pupillen wel meteen een zilveren medaille behalen.
Toonden Leontien Bailleul en Dylan Vandamme bij de miniemen (12-13 jaar) en Ringo De Maet bij de kadetten (14-15 jaar) het beste van zichzelf tijdens het onderdeel kata, het was enkel Dylan die in de herkansingen nog kon doorstoten tot een 3de plaats.
Tijdens het tweede deel van de wedstrijd stond dan kumite (gevecht) op het programma. Afhankelijk van de gemaakte techniek kunnen de kampers 1 (yuko), 2 (waza-ari) of 3 (ippon) punten scoren. Op het einde van de tijd, tenzij er reeds sneller een verschil is van 8 punten, wint de kamper met de hoogste totaalscore. Het was opmerkelijk dat de Diksmuidse kampers uiteindelijk met de meest eenvoudige technieken (kizami zuki) nog het beste konden scoren. Het resultaat bleef dan ook niet uit: Dylan Vandamme behaalde een 3de plaats bij de 12-13 jarigen en Ringo De Maet behaalde zelfs de finale en kon zodoende met een zilveren medaille naar huis.
Deze mooie resultaten zijn een extra stimulans voor de Diksmuidse karateclub om verder te trainen naar de eerstvolgende wedstrijd in 2015, het Vlaams Kampioenschap alle stijlen.

Voor meer info over het karate in Diksmuide : klik hier. (DLD)