De weg naar Londen loopt voor de laatstejaars van het Sint-Aloysiuscollege via de Diksmuidse Heernisse. Want op zaterdagavond 31 januari geven ze daar hun London Party. De opbrengst daarvan moet ook dit jaar de reiskosten van de Londentrip van deze zesdes, die voorzien is tijdens de komende krokusvakantie, helpen drukken. Deze London Party, die voor het eerst werd georganiseerd in 1980 in het toenmalige Vlaams Huis in de IJzerlaan, is inmiddels toe aan zijn 35ste editie. En intussen staat ze bij veel jongeren in vetjes aangestipt op hun fuifkalender. Ook nu weer verwachten de organisatoren van de zesdes meer dan 1.000 aanwezigen in de loods Lootens aan de Nijverheidsstraat 11 op de industriezone Heernisse. En zij zullen opnieuw kunnen fuiven op de tonen en decibels van verschillende DJ’s.

Van 21 u tot 22.30 u is er The Flux die reeds op de Afterschoolparty was, van 22.30 u tot 24 u Freaquency die speelde op Tomorrowland, Laundry Day en Marktrock in Leuven, van 24 u tot 1.30 u Michael Midnight die al 7 maal te gast was op Pukkelpop, van 1.30 u tot 3.30 u Wasted On Sound, bekend van ondermeer King of The House en van 3.30 u tot …u Capital F & DJ Bert.
De London Party begint om 21 u.  Er is een cocktailbar en een vestiaire aanwezig. Kaarten kosten in voorverkoop 6 Euro, aan de deur wordt 8 Euro gevraagd.
Voor meer info : klik hier

Diezelfde avond is er overigens nog een tweede activiteit van het Sint-Aloysiuscollege. Dan pakken ze in CC Kruispunt voor het eerst uit met een pop-up-concert dat inmiddels is uitverkocht. Dit door muziekleerkrachten georganiseerd concert brengt een 100-tal leerlingen op het podium van Diksmuides stadsschouwburg.  Zij brengen een selectie van pop-nummers.  Voor collegedirecteur Isabelle De Keyser hoeven beide activiteiten overigens niet concurrentieel te zijn voor elkaar want het concert in CC Kruispunt zal tijdig gedaan zijn zodat eventuele aanwezige fuifnummers nog naar de loods Lootens aan de Heernisse kunnen gaan, of hoe het college een pop-up-concert naadloos laat overgaan in de London-Party. (DLD)