Zondag mocht de Diksmuidse imkersvereniging “De IJzervallei” de provinciale imkersdag organiseren.  Daarvoor verzamelden een 100-tal West-Vlaamse imkers in Hotel Sint-Jan.  Ze werden er op zondagmorgen verwelkomd met koffie en Diksmuidse boterkoeken.  Vervolgens was er een keuzeprogramma met een bezoek aan de IJzertoren, een kijkje gaan nemen bij een Diksmuidse chocolatier of een Diksmuidse kaasmaker aan het werk zien en meteen ook eens proeven van zijn producten.  Maar de hoofdbrok was wel voor de namiddag weggelegd.  Professor Dirk De Graaf kwam er immers spreken over de aanpak van de bijensterfte vanuit praktijkgerichte en fundamentele kennis.

Volgens Luc Sansen en Luc Aneca van De IJzervallei is het telkens weer een aangename en leerrijke bijeenkomst.  Imkers hebben immers nog steeds te maken met een grote bijensterfte. Oorzaken zijn nog steeds te zoeken bij verzwakte bijenvolkeren als gevolg van de varroaparasiet, overmatig en onoordeelkundig gebruik van pesticiden en insecticiden, te weinig aanbod van gevarieerde bloemen en planten……  De verschillende imkersverenigingen en hun bestuursleden (foto) streven ernaar nieuwe imkers op te leiden, info te bezorgen en  het belang van de honingbij in de natuur te benadrukken.  En de organisatie van de provinciale imkersdag wil hierop ook inspelen.
Wie info wenst over de imkervereniging, kan terecht bij de plaatselijke bestuursleden Luc Sansen en Luc Aneca of kan ook even doorklikken naar www.imkersbonddiksmuide.be (DLD)