Welke voorbereidingen heeft Diksmuide getroffen om te vermijden dat, bij het samenvallen de komende maanden van een pak zware langdurige openbare werken op verschillende plaatsen in Diksmuide, het commerciële hart van Diksmuide straks stilvalt.  Dat wil N-VA-raadslid Jürgen Van Collie, die vreest voor een dreigend verkeersinfarct, vanavond vernemen van het Diksmuids stadsbestuur op de gemeenteraad die aanvangt om 20.15 uur in de gotische zaal van het stadhuis.

Met de werken in de Generaal Baron Jacquesstraat oogt Diksmuide nu reeds verlaten, zo stelt Jürgen Van Collie.  En volgend jaar komen daar ook nog eens de werken op de Grote Markt, de Bortierlaan, de IJzerdijk en de Rijkswachtstraat bij.  Daarnaast mogen er ook nog verkeersproblemen verwacht worden rond het sportdomein De Pluimen bij de bouw van de nieuwe sporthal en het zwembad.  Het N-VA-raadslid vreest dan ook dat deze werken er zullen voor zorgen dat bezoekers Diksmuide de komende jaren zullen vermijden.  Het stadsbestuur moet dan ook hierop anticiperen.
Ook Idee2006-raadslid Katleen Winne heeft een punt laten toevoegen aan de dagorde van de zitting.  Zij had graag Diksmuides visie rond laadpalen vernomen.  Ze hoopt dat voor laadpalen van zowel voertuigen als fietsers de nodige voorzieningen zijn getroffen in het masterplan zodat  achteraf de pas aangelegde straten hiervoor niet opnieuw moeten opengebroken worden.
CD&V-raadslid Gaby Verstraete had dan weer info willen krijgen over de defibrillators die Diksmuide recent heeft aangekocht.  Daarnaast had hij graag al een tipje van de begroting 2017 opgelicht gezien want hij vraagt naar het bedrag dat Diksmuide voorziet voor de aankoop van nog meer defibrillators in 2017.
Verder wordt op de gemeenteraad van vanavond nog de goedkeuring gevraagd voor een wegenisvoorstel op een nieuwe verkaveling langs de Esense Roeselarestraat, de heraanleg van de IJzerdijk tussen de Hoge Brug en de Dodengang en de omgevingswerken met fiets- en wandelverbindingen met meer dan 100 bomen op het sportdomein De Pluimen.
Tenslotte wordt ook de goedkeuring gevraagd voor de toekenning van een toelage van 750 euro aan de Westvlaamse Paardenkwekersbond uit Torhout.  Deze toelage werd de voorbije jaren altijd aangevochten vanuit de oppositie.

De raadszitting kan door iedereen vrijblijvend bijgewoond worden. (DLD)