De blokperiode komt eraan en ook in Diksmuide zoeken studenten naar een passende studeerruimte.   Reeds vorige week konden we aankondigen dat Diksmuide zijn oog hiervoor had laten vallen op het schutterslokaal op het sportdomein De Pluimen.  Dat idee is intussen werkelijkheid geworden want vanaf volgende week dinsdag 26 mei start men het proefproject ‘Blokkot’ voor Diksmuidse hogeschool en universiteitsstudenten.  Zij kunnen er elke weekdag kosteloos terecht van 8 uur tot 18 uur.

Tijdens de jongste gemeenteraad vroeg raadslid Jürgen Van Collie om tijdens de komende blokperiode een ruimte ter beschikking te stellen van de Diksmuidse studenten.  Schepen Marc De Keyrel beantwoordde deze vraag positief en ging op zoek naar een passende ruimte die hij vond in het schutterslokaal van Willem Tell op de sportsite De Pluimen.  “Met dit proefproject willen we inspelen op de trend onder studenten om in groep en in alle rust te studeren”, zo stelt onderwijsschepen De Keyrel.  “De infrastructuur is er en Diksmuide stelt deze dan ook graag open voor haar jonge studenten. De groene omgeving van de sportsite is daarenboven de ideale plek om een deugddoende pauze te nemen, even te chillen of een toertje te lopen.” aldus nog Marc De Keyrel.

Het ‘Blokkot’, zoals deze studeerruimte werd gedoopt, is een neutrale en prikkelarme studieruimte die wordt ingericht in het ‘Schutterslokaal’. Studenten van de hogeschool of universiteit kunnen er zich ongestoord over de boeken buigen of samen met hun medestudenten overleggen en info opzoeken. De ruimte is voorzien van open wifi en voldoende stopcontacten.
Er zijn 20 plaatsen in het Blokkot. Maar bij grote interesse kan Diksmuide een Blokkot II openen. Inschrijven kan via het mailadres blokkot@stad.diksmuide.be. Bij de inschrijving moet men vermelden : naam, adres, email, jaar en studierichting, dag(en) en tijdstip(pen).

Diksmuide heeft ook de intentie om het aanbod uit te breiden.  Maar daarvoor wil ze vrijwilligers inschakelen om toezicht te houden voor avond- en weekendopening. In eerste instantie wil men het ‘Blokkot’ extra open houden elke werkdag tot 20 uur en eventueel zelfs tot 22 uur tijdens de weekdagen. Verder zoekt men ook vrijwilligers om studeren mogelijk te maken in het weekend van 8 tot 20 uur.
Alle vrijwilligers verdienen een Diksmuidebon van 10 Euro per 4 uur toezicht.  Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor ook aanmelden bij blokkot@stad.diksmuide.be of 051 79 32 70. (DLD)