In het kader van de Digitale Week biedt Diksmuide gratis activiteiten aan om zijn inwoners te laten proeven van de voordelen van digitale toepassingen. Digitalisering kan immers in veel gevallen een voordeel zijn. Zo kan er steeds meer van thuis uit geregeld worden zodat verplaatsingen uitgespaard worden en tijd gewonnen wordt. Toch is het niet altijd evident om de weg te vinden op het wereldwijde web en zijn niet alle mogelijkheden van digitale dienstverlening gekend. Vandaar dat komende week heel wat gratis activiteiten worden opgezet die ook nog eens zeer divers zijn.  Hierdoor zijn zowel beginners als mensen met wat meer ervaring welkom.

CoderDojo – woensdag 22 april om 14 uur
Zit je in de lagere school in het derde leerjaar of hoger? Hou je van computers en games? Wil je zelf (leren) programmeren?  Dan is CoderDojo iets voor jou! Tijdens de digitale week kun je een namiddag aan de slag gaan  rond websites, games, apps en software. Breng je laptop mee.
Bibliotheek Diksmuide, Koning Albertstraat 24.

Mijn tablet en ik …? – maandag 27 april om 9.30 uur
Denk je eraan om een tablet te kopen of heb je er al een aangekocht en wil je graag meer weten over het gebruik en de mogelijkheden? Dan is de initiatie over tablets misschien iets voor jou. Je krijgt een algemene uitleg en kunt een tablet uittesten. Er wordt ook uitleg gegeven over digitale toepassingen zoals: het bestellen van tickets via CC Kruispunt, het reserveren van boeken bij de bib en het gebruik van het e-loket via de website van Diksmuide. Indien je een tablet hebt, mag je deze meebrengen.
Ldc Ten Patershove, Maria Doolaeghestraat 2

E-commerce – woensdag 29 april van 14 tot 16.30 uur en ook van 19 tot 21.30 uur
Iets kopen of verkopen op het internet. Hoe begin je eraan? Dankzij internet kun je gratis zoekertjes plaatsen. Of hoe kun je zelf allerlei spullen vinden? We tonen je helemaal hoe het in zijn werk gaat.
Ldc Ten Patershove, Maria Doolaeghestraat 2

Wat kun je doen met je eID? – woensdag 29 april om 19 uur
Bijna iedereen heeft een elektronische identiteitskaart, maar slechts weinigen weten wat je hier allemaal mee kunt doen. Taxonweb is intussen vrij bekend, maar wist je dat je met je eID ook zelf een attest gezinssamenstelling of een uittreksel uit het bevolkingsregister kunt opvragen? Je leert er alles over tijdens deze workshop. Breng alvast al eens een bezoekje aan: www.my.belgium.be en http://eid.belgium.be/nl .
Open School, Koning Albertstraat 18

Deze activiteiten zijn gratis toegankelijk. Toch is inschrijven in de bib of in het Sociaal Huis aanbevolen want de plaatsen zijn beperkt.
Sociaal Huis, IJzerheemplein 4, T: 051 793 793, E: sociaal.huis@ocmw.diksmuide.be
Stadsbibliotheek, Koning Albertstraat 24, T: 051 79 32 90, E: bibcontact@stad.diksmuide.be
CC Kruispunt, Maria Doolaeghestraat 2, T: 051 79 32 50, E: info@cckruispunt.be (DLD)