In de marge van de uitbreiding van de blauwe zone in het centrum die op de vorige gemeenteraad werd goedgekeurd, werd het reeds aangehaald : Diksmuide wil de blauwe zone invoeren ter hoogte van handelszaken in de dorpen.  Enkele handelaars zijn daar vragende partij voor.  Vanavond wordt op de gemeenteraad de goedkeuring gevraagd om ter hoogte van dorpswinkels de parkeertijd te beperken tot één uur.  Dergelijke blauwe zone zou er enkel komen op aanvraag van de betrokken handelaar en uitsluitend van kracht zijn op de parkeerplaatsen ter hoogte van de winkel.  Op vandaag bestaat reeds een dergelijke blauwe zone ter hoogte van de Esense dorpswinkel.  Al is de duurtijd daar beperkt tot 30 minuten. (foto)

Op de gemeenteraad wordt ook de stedelijke jaarrekening van 2015 ter goedkeuring voorgelegd, naast de eerste budgetherziening voor 2016.  En er komt een politieverordening voor het betreden van de put van Nieuwkapelle.  Op de vorige zitting had raadslid Eric De Keyser (SP.a-open) reeds opgeroepen om daar maatregelen te nemen.
En Idee2006-raadslid Jan Van Acker heeft nog een punt laten toevoegen aan de dagorde.  Hij vraagt meer informatie over de plannen die het stadsbestuur heeft met de zogenaamde “zorgsite” op de terreinen van de afgebroken gebouwen van het vroegere WZC Yserheem.  Burgemeester Lies Laridon (CD&V) had op de vorige zitting nog laten weten dat het dienstencentrum Ten Patershove zou verhuizen naar deze site. Ze deed deze mededeling in de rand van de bespreking rond het invoeren van de blauwe zone in het centrum.  Toen bleek dat ook de huidige parking van dienstencentrum Ten Patershove werd opgenomen in de blauwe zone.  Dat betekent meteen dat de senioren-bezoekers van het dienstencentrum, nog slechts gedurende 2 uur hun voertuig kunnen laten staan op de parking van het dienstencentrum.  Burgemeester Laridon liet toen optekenen dat dit slechts een tijdelijk probleem zou zijn, gezien Ten Patershove zou verhuizen naar de “zorgsite”.  Wellicht dat maandag zal blijken hoelang dit “tijdelijk” zal duren.

De gemeenteraad gaat door, vanavond, maandag 20 juni, om 20.15 uur in de gotische zaal van het stadhuis.  Deze zitting kan door iedereen vrijblijvend bijgewoond worden.

Voor de volledige dagorde : klik hier. (DLD)