Maandagavond 27 maart wordt tijdens de gemeenteraad aan de raadsleden het akkoord gevraagd om een ontwerper aan te stellen voor de tweede fase van de riolerings- en wegeniswerken in het centrum.  Daarbij wil men de Kiekenstraat, de Kwadestraat, de Sint-Niklaasstraat, de Torenstraat, de Van Pouckestraat, de Vismarkt en het Vrijheidsplein (foto) aanpakken.  Dit zou gaan om een investering van 2,3 miljoen euro.

Daarnaast heeft de oppositie nog drie punten laten toevoegen aan de 9 punten tellende agenda.  Raadslid Geert Debaillie van Idee2006 vraagt het stadsbestuur waarom ze nu, wanneer er reeds een grote verkeersdrukte is in Diksmuide, de werken in de Beerststraat in Vladslo opstart.  Marc Deprez van dezelfde politieke fractie vraagt uitleg rond de aan de gang zijnde exodus van openbare diensten en bedrijven in Diksmuide.  Verder vraagt hij nog dat de gemeenteraad een motie zou goedkeuren waarbij men vraagt om binnen de brandweerhervorming naast de hoofdpost Diksmuide ook de bijpost Leke te behouden en verder te voorzien van alle nodige faciliteiten.

Deze gemeenteraad die aanvangt om 20.15 uur kan door iedereen vrijblijvend bijgewoond worden.  Voor de volledige dagorde : klik hier. (DLD)