De organisatoren, die twee jaar terug zorgden voor een “duivelse” ambiance op de Grote Markt tijdens het WK in Brazilië, zullen ook dit jaar de matchen van de Rode Duivels op het Europees Kampioenschap op groot scherm tonen op het Diksmuids marktplein.  In het stedelijk informatieblad Diksmuide Info werd dit reeds op bladzijde 24 aangekondigd (foto).  Netjes met een stedelijk logo, vervolledigd met Rode Duivels-symbolen en een foto van Rode Duivel … Ronaldo.  Inderdaad, de bijpassende foto van de voetballer in rode uitrusting is deze van de Portugese topvoetballer Cristiano Ronaldo.  Of hoe Diksmuide supportert voor Rode Duivel …. Ronaldo.

Met het EK-evenement “Diksmuide4Devils” wil het team rond Gianni Sennesael alvast de drie matchen van de nationale ploeg van de eerste ronde tonen op groot scherm.  Deze voetbalwedstrijden gaan door op maandag 13, zaterdag 18 en woensdag 22 juni.  Indien de Rode Duivels kunnen doorstoten naar de 8ste finales, dan wordt het voetbalfeestje op de Grote Markt verder gezet.  Deze EK-evenementen gaan telkens gepaard met randanimatie en een after-party met een live dj.  Net zoals twee jaar terug tijdens het WK in Brazilië zijn ook tijdens het Europees Kampioenschap deze matchen gratis bij te wonen.
Op de voorbije gemeenteraad vroeg Idee2006-raadslid Marc Deprez maandagavond wel naar de veiligheidsmaatregelen die Diksmuide heeft voorzien voor dit evenement.  Niet alleen waren er bij de WK-matchen twee jaar terug ongeregeldheden, op vandaag is er ook nog altijd terreurniveau 3.  Maar volgens burgemeester Lies Laridon (CD&V) is dit reeds afgestemd met ondermeer politiezone Polder.  Uiteraard kan niet alles voorzien worden, er kan sowieso al niet voorspeld worden hoeveel volk op dit evenement zal afkomen.  Toch is het voor de Diksmuidse burgemeester op de eerste plaats aan de organisatoren zelf de passende veiligheidsmaatregelen te nemen.
En Ronaldo?  Die kan volgens schepen Kurt Vanlerberghe (SP.a-open) wel degelijk op het groot scherm komen op de Diksmuidse Grote Markt.  Indien de Belgen weten door te stoten naar de 8ste finales want deze wordt dan volgens de schepen gespeeld op 26 juni om 21 uur tegen Portugal en … juist …. Ronaldo.  Of hoe Diksmuide Info misschien wel de EK-toekomst van de Rode Duivels voorspelt. (DLD)

Meer info : facebookpagina Diksmuide4Devils