Keiem heeft sinds kort een landbouwbedrijf waar mobilhomes welkom zijn.  Maar voor een boerderij in Stuivekenskerke krijgt men dan weer geen vergunning van Diksmuide om eenzelfde uitbating te beginnen.  Op de voorbije gemeenteraad vroeg raadslid Marc Deprez (Idee2006) dan ook welke vergunningsvoorwaarden Diksmuide hanteert voor deze mobilhome-parkings op boerderijen.  Nog andere landbouwers zouden immers kunnen geïnteresseerd zijn in dergelijke alternatieven die hun inkomen kunnen garanderen. Maar uit het antwoord van schepen Bieke Moerman (SP.a-open) blijkt alvast dat Diksmuide strenge voorwaarden oplegt aan de uitbaters van deze zogenaamde mobilhome-parkings.  Diksmuide wil dat zijn agrarisch gebied gerespecteerd wordt en niet verstoord wordt door her en der geparkeerde campers.  Diksmuide stelt dan ook duidelijk paal en perk aan mobilhome-parkings in haar agrarisch gebied..

Allereerst moet er voorzien worden in groenaanleg zodat deze mobilhome-parkings passen in het landschap, zo stelt schepen Moerman.  De definitieve aanplanting moet dan ook binnen één jaar na aflevering van de vergunning gebeuren. Er wordt daarenboven een waarborg gevraagd voor de groenaanleg.  Maar de hoofdactiviteit van de boerderij moet wel landbouw blijven.  Daarenboven moet de parking zo dicht mogelijk bij de bedrijfswoning worden aangelegd.

Pas dan kan een vergunning gegeven worden voor het tijdelijk stallen van campers.  Het permanent parkeren van deze voertuigen is dan ook niet toegelaten.  Alleen tussen 1 april en 30 september zijn de campers welkom.  Buiten deze periode moet het terrein ook terug in zijn oorspronkelijke staat hersteld worden.  Verhardingen zijn dan ook verboden.  Verder is het aantal plaatsen beperkt tot maximaal 15 en de buitenverlichting moet gedoofd worden tussen 23.30 uur en 04.30 uur.
Nog volgens schepen Bieke Moerman zijn de door Diksmuide gegeven vergunningen slechts geldig voor een periode van 3 jaar.  (DLD)