Vorige week kreeg Diksmuide van Sport Vlaanderen de award voor de gemeente met de meeste sportfoto’s met hashtag #sportersbelevenmeer.  Diksmuide kreeg als enige West-Vlaamse gemeente de prijs in de categorie meer dan 500 foto’s.  Voor sportschepen Marc De Keyrel bewijst dit dat Diksmuidelingen houden van sport.  En de massale deelname van de Diksmuidelingen aan de actie Diksmuide Mooves en hiermee samenhangende 10.000 stappenclash onderstreept dit voor hem des te meer.  Aan deze prijs was nog een waardebon van 750 euro verbonden waarmee de sportdienst nieuw sportmateriaal zal aankopen.  Aan deze actie namen 35 van de 64 West-Vlaamse gemeenten deel.  Uiteindelijk konden 28 gemeenten voldoen aan de vijf uitdagingen.

Om de prijs te kunnen winnen moest men dus deelnemen aan vijf uitdagingen.  Bij de eerste uitdaging moest men een sportactiviteit organiseren waarbij beleving centraal stond.  Voor Diksmuide was dit de deelname aan de stappenclash en de organisatie van de Dag van het Park en de bijhorende wandeling door de tuin van het kasteel in Vladslo.
Bij de tweede uitdaging moest men Vlaanderen tonen waarom sporters in Diksmuide meer beleven.  Meteen moest ze ook de inwoners stimuleren om haar sportbelevingsfoto’s te delen via sociale media.  In Diksmuide konden inwoners die hun foto’s deelden ook een Diksmuidebon winnen.  Met meer dan 500 geposte foto’s won Diksmuide de prijs en de waardebon van 750 euro.
Bij de derde uitdaging moest men ook #sportbelevenmeer op alle promotiematerialen aanbrengen.  Concreet plaatste Diksmuide deze hashtags op affiches en flyers.
De vierde uitdaging bestond erin om actief deel te nemen aan de ‘Maand van de sportclub’.  In Diksmuide werd dit vertaald via acht sportclubs die tijdens de actie ‘sportvijver’ tijdens de maand mei een initiatie kwamen geven aan kinderen om kennis te kunnen maken met de verschillende sportclubs in Diksmuide.
Tenslotte moest Diksmuide ook nog deelnemen aan de actie ’toon je sportclub@school’.  Diksmuide beloonde de scholen die een inzending deden.  In totaal namen 6 Diksmuidse scholen deel.

Intussen pakt de Diksmuidse sportdienst ook uit met een nieuw initiatief.  Ze wil de fitnessrage Swissjump naar Diksmuide halen.  De explosieve workout op de minitrampolines laat volgens schepen Marc De Keyrel de sport uiteen spatten en doet de jumpers gegarandeerd zweten.  Een eerste lessenreeks die vandaag start is reeds volzet.  Daarom start men met een tweede reeks op zaterdag 20 januari in de sportzaal van ’t Saam in de campus Wilgendijk.   Ook daarvoor zijn er 20 plaatsen.  Inschrijven kan bij de sportdienst, Pluimstraat 18 te Diksmuide, tel. 051/79.33.00 of mail sportdienst@diksmuide.be (DLD)