Ter gelegenheid van de riolerings- en wegeniswerken op de Grote Markt wil Diksmuide ook de openbare verlichting vernieuwen.  Daarbij voorziet men alles in ledverlichting.  Maar er werd niet alleen een ontwerp opgemaakt voor de openbare verlichting, er werd ook gekeken voor een kerstverlichtingsinstallatie.  De Diksmuidse gemeenteraad mag zich maandag 24 april, tijdens de zitting die aanvangt om 20.15 uur en die doorgaat in de gotische zaal van het stadhuis, buigen over het prijsvoorstel.  Daarbij zou de financiering gebeuren via netbeheerder Infrax, Diksmuide zelf zou moeten instaan voor de grondwerken en wachtkokers en dat zou haar 16.000 euro kosten.

Verder wordt nog de goedkeuring gevraagd voor de aanstelling van een ontwerper voor het opmaken van een kwaliteit gestuurd groen- en onkruidbeheerplan.  Er wordt ook een bijkomende snelheidsbeperking ingevoerd met een zone 30 op de IJzerdijk tussen de Hoge Brug en de Kapellestraat.  En er komen enkele bijkomende plaatsen voor parkeren met een beperkte tijd in de dorpen en een paar bijkomende mindervalidenplaatsen.

Tenslotte vraagt raadslid Jürgen Van Collie (N-VA) nog in een bijgevoegd punt wat de dividendenpolitiek is in de sector van de productie en distributie van electriciteit en de gevolgen ervan voor de Diksmuidse financiën.

Voor de volledige dagorde van de gemeenteraad kan u terecht op www.diksmuide.be (DLD)