Vorig jaar was de mobiele fruitpers al eens te gast in Diksmuide.  En aan die passage wordt komende zaterdag een vervolg gebreid.  Dan is de mobiele fruitpers opnieuw te gast op de Grote Markt tussen 9 uur en 17 uur.  Daar kan men zijn zelf geplukt fruit laten omtoveren tot een natuurlijk, troebel sap.  Wie zijn fruit wil laten persen, moet zich wel vooraf inschrijven via www.mobielefruitpers.com.

Het fruit wordt geperst en meteen gepasteuriseerd.  Vervolgens wordt dit in vacuüm bricks van 3 liter of 5 liter gedaan. Deze blijven 1 jaar houdbaar.  Er wordt wel een vergoeding gevraagd die afhankelijk is van de hoeveelheid en de verpakkingsvorm.  Alle prijzen zijn ook terug te vinden op de website van de mobiele fruitpers. Er dient wel contant betaald te worden, elektronisch betalen zal niet mogelijk zijn.
Het persen zelf gebeurt voornamelijk met appelen en peren, maar een vleugje rode biet is ook niet te versmaden.  Er worden wel geen extra’s toegevoegd, dus ook geen suiker.

Meer info bij hetzij de dienst duurzaamheid (AC Heernisse) T 051/79.31.42 of mail : duurzaamheid@diksmuide.be, hetzij bij de mobiele fruitpers zelf T 0475/26.24.80 of mail : info@mobielefruitpers.com. (DLD)