Sinds 1 september is er opnieuw een vrije radio actief in Diksmuide.  In de lokalen boven Het Matrassenhuis, op de hoek van de IJzerlaan en de Rozenlaan, bouwde Radio Kompas een volwaardige studio uit.  Van hieruit wordt dagelijks in de voormiddag uitgezonden.  In de namiddag schakelt men dan door naar de studio in Koekelare waar Radio Kompas niet alleen ontstond maar waar ze ook haar zendmast heeft op de Rudenberg.  Naast muziek van de jaren 80, 90, 2000 tot de hedendaagse hits, brengt men er ook Diksmuids en regionaal nieuws.  En dat gaat gepaard met live- en telefonische nterviews vanuit deze studio.  Radio Kompas is 24 uur op 24 uur te beluisteren via 105.8 op de FM-band.

Radio Kompas is, na het verdwijnen van de legendarische Diksmuidse Radio West, opnieuw de enige Diksmuidse vrije radio met een lokale verankering.  In tegenstelling tot andere vrije radio’s die zich veelal beperken tot non-stop-muziek brengt Radio Kompas dagelijks ook regionaal nieuws en geeft ze aandacht aan diverse activiteiten en bedrijven in de regio die gaat van Oostende tot De Panne, en zuidwaarts tot Ieper en Poperinge.
En dat doorspekt ze met live- en telefonische interviews.  Zo waren in het ochtendprogramma Wakker zonder Wekker tussen 7 uur en 10 uur bij radiomaker Dominique Remaut reeds Rik Denolf (Roularta), Nico Blontrock (Radio2), Dirk Coopman (brandweer Diksmuide), Filip Vandenberghe (brandweer Leke), Maarten Dumoulin (Odiel Van Caeyzeke), de Diksmuidse burgemeester en enkele schepenen en journaliste Gudrun Steen (Het Laatste Nieuws) en Rik Deschepper (eDiksmuide) te gast.
En Diksmuideling Dominique Remaut wil Radio Kompas nog dichter bij Diksmuide brengen.  Zo denkt hij er aan om Diksmuidse scholen gedurende een week radio te laten maken of hun leerlingen gedurende een week de redactie te laten verzorgen.  Of waarom niet in een wekelijkse rubriek de kijk van het kind op de actualiteit van de week geven?
Op weekdagen is het programma Wakker zonder Wekker met interviews te beluisteren op 105.8 FM tussen 7 uur en 10 uur.  Op zaterdag is er dan een overzicht van de voorbije week tussen 9 uur en 12 uur.

Radio Kompas werkt momenteel met een 20-tal vrijwilligers maar men kan nog altijd bijkomende handen en stemmen gebruiken.  Wie zich geroepen voelt om te helpen aan de verdere uitbouw van deze lokale radio, of misschien auditie wil doen om later zelf een programma te presenteren, kan hiervoor mailen naar info@radiokompas.eu.

Of wie gewoon eens alles wil weten over Radio Kompas kan terecht op hun website : www.radiokompas.eu of natuurlijk gewoon luisteren op 105.8 FM. (DLD)