Na het overdonderend succes van de musicals ‘Oliver!’ (2006) en ‘3 Musketiers’ (2011) (foto) kondigt het Diksmuids Theater De Toverlantaarn nu haar nieuwste musicalproject voor 2017 aan: ‘Jekyll & Hyde’!.  Ze vond musicalacteur Hans Peter Janssen bereid het peterschap voor deze groots opgezette productie op zich te nemen.  In het najaar starten alvast de audities voor ‘Jekyll & Hide’. En voor wie de nieuwe musicalkriebels wil voelen … een voorsmaakje … klik hier.

Hans Peter Janssens is bekend door zijn vele hoofdrollen in musicals, waaronder ‘Man van La Mancha’, ‘Chess’, ‘Jesus Christ Superstar’, ‘The Phantom of the Opera’, ‘Tarzan’ en ‘Dans der vampieren’. Daarnaast speelde hijzelf ook de dubbele titelrol in ‘Jekyll & Hyde’ bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Hij trok ook naar Londen om er drie jaar lang de rol van Jean Valjean te spelen in ‘Les Misérables’. Later speelde hij er ook de rol van Javert, en werd hiermee de eerste acteur die in Londen werd gevraagd voor beide hoofdrollen in deze legendarische musical. Momenteel speelt Hans Peter Janssens in de musical ‘Lelies’, die binnenkort zal toeren doorheen Vlaanderen.  Kortom, dat een dergelijke musicalpersoonlijkheid zijn schouders wil zetten onder dit project van De Toverlantaarn is voor Jeroen Logghe van dit Diksmuids theatergezelschap alvast een opsteker.  ‘Jekyll & Hyde’ gaat in april 2017 in première en alle voorstellingen zullen doorgaan in CC Kruispunt.

Wie op de hoogte wil blijven van de audities voor ‘Jekyll & Hyde’ en bij uitbreiding van alle nieuws rond dit musicalproject, kan hiervoor terecht op www.detoverlantaarn.be en op de Toverlantaarn-Facebookpagina. (DLD)