Terwijl men zich bij “de grote mensen” zorgen maakt om de kleur van de helpers van Sinterklaas, de zwarte pieten, heeft de grote kindervriend nu wel heel andere zorgen aan zijn hoofd.  De Sint zit immers met een smoorverliefde muzikale Piet. MuziekPiet is verliefd op PakjesPieta en PakjesPieta is op haar beurt verliefd op MuziekPiet.  Alleen weten ze het niet van elkaar.  Gelukkig is er de Sint die zijn trouwe helper de juiste toon kan influisteren en haar dan weer kan tonen hoe ze hem moet inpakken.  Maar worden ze ook smoorverliefd?  Krijgt de Sint straks een Pietenstel en een Pietenhuwelijk?  En waar gaan ze dan hun zwartebroodsweken doorbrengen?  Dat kunnen de kinderen zaterdagnamiddag 21 november zien in de Boterhalle vanaf 14.30 uur.

Maar vooraleer de lichten in de Boterhalle aanfloepen voor de Sinterklaasshow is er vanaf 14 uur nog de grote intocht van de Sint en zijn Pieten op de Grote Markt.  Dit gebeurt met paard en koets onder begeleiding van een vrolijke fanfare.  De stoet trekt dan naar de Boterhalle waar iedereen gratis binnen mag.
Na de show is er nog gelegenheid om de Sint van dichtbij te begroeten.  En omdat dit bezoek van Sinterklaas in Diksmuide doorgaat tijdens de Week van de Smaak heeft de kindervriend ook nog voor ieder aanwezig kind een zakje met lekkers mee. (DLD)