Dansschool El Sanscha is intussen een vast begrip in Diksmuide.  Maar in de marge van dit dansproject, begon 12 jaar terug ook een dartsclub.  Ouders, aan het wachten op hun kinderen die aan het dansen waren, besloten toen immers hun wachttijd te vullen met een partijtje darts, zeg maar vogelpikken.  En zo ontstond ook aan de Kleine Dijk deze Diksmuidse dartsclub die intussen meer dan 20 leden telt en inmiddels ook openstaat voor iedereen, geoefend of niet, die wil gaan voor de magische “180”-worp.  Tijdens de laatste match van het seizoen mocht deze Diksmuidse dartsclub zondag haar kampioenen vieren : bij de mannen Johan Smagghe en bij de vrouwen Nadine Smagghe.

Op twee borden kan men iedere derde vrijdag van de maand tijdens één van de tien clubavonden, een pijltje gooien.  Per avond kunnen de leden twee matchen van 3 sets spelen.  En voor wie weleens verstek moet geven, er zijn ook nog altijd 3 inhaaldagen.  Winnaar is hij of zij, want er is zowel een competitie voor mannen als voor vrouwen, die het snelst 501 op het bord kan prikken.  Overigens zijn alle wedstrijden vriendschappelijk, er wordt vooralsnog niet geopteerd om te gaan voor officiële competities.
Intussen werd ook een heus bestuur gevormd met voorzitter Chris Decoodt, ondervoorzitter Johan Smagghe, secretaris Marc Riviere en penningmeester Patrick Acke.
Het voorbije seizoen werd kampioen Johan Smagghe, gevolgd door Karel Seys en Franky Dittilieu.  Bij de dames was kampioen Nadine Smagghe, gevolgd door Suzy Brion en Natacha Vanwelsenaere.
Wie ook wil aansluiten bij deze dartsclub is hiervoor welkom vanaf de eerste avond van het nieuwe seizoen, de derde vrijdag van de maand september.  Men kan hiervoor vooraf een seintje geven aan secretaris Marc Riviere.  Hiervoor  klik hier. (DLD)