In het Diksmuids Sint-Aloysiuscollege werd een projectdag opgezet die in het teken stond van India.  En dat was niet toevallig want oud-collegeleerling Sam Paret heeft daar een mooi initiatief.  Met de vzw Vanakam heeft men immers in India een weeshuis voor meisjes opgericht.

Tijdens de projectdag werd dan ook allereerst aan de collegeleerlingen van de richting Humane Wetenschappen informatie gegeven over deze voormalige Britse kolonie en zijn samenleving.  Zo kwam de positie van het kind in India aan bod, alsook het probleem van de bevolkingsgroei en de hygiëneproblematiek.  Verder werd via ict-opdrachten ook een kijk gegeven op de Indiase cultuur.  Maar info uit eerste hand kwam ook van oud-collegeleerling Sam Paret die uitleg gaf over de vzw Vanakam en haar werking in India.

De leerlingen, die al bij het begin van het schooljaar werden ingelicht over deze projectdag, vonden het een goed idee om ook hun steentje bij te dragen aan de werking van het weeshuis in India. Daarom organiseerden de leerlingen enkele geslaagde geldinzamelacties. Zo verkocht men zelfgemaakte wafeltjes, hield men een heuse puddingverkoop en organiseerden ze een ontbijt op school voor leerlingen en leerkrachten. De totale opbrengst van € 792,32 gaat naar het studiefonds van de vzw Vanakam. Via dit fonds worden oudere meisjes uit het weeshuis geholpen om verder te kunnen studeren.

Meer info : www.vanakam.be (DLD)