Het wordt een kleine traditie dat Diksmuides harmonie Burgerskring op de tweede zaterdag van januari uitpakt met een winterconcert.  Ze doet dit immers al sinds 2005. Bijgevolg is deze 145-jarige, want de Burgerskring bestaat sinds 1872, komende zaterdag 14 januari toe aan zijn 13de winterse muzikale afspraak.  De 35 muzikanten van de harmonie brengen onder leiding van dirigent Dirk Decae een mix van bekende melodieën en instrumentale uitdagingen.  En daarnaast houdt de Burgerskring er volgens haar voorzitter Marc De Keyrel ook ieder jaar aan om een gastzanger(es) uit te nodigen.  Dat is dit jaar niet anders met Willem Dekiere, een bariton-tenor die nummers als The Lion King, I dreamed a dream, Une belle histoire, een Vlaamse feestmedley en Désirée op zijn repertoire heeft.  Nog een opmerkelijk moment wordt zaterdagavond ongetwijfeld het werk Tenora met solowerk voor twee tubaspelers, Werner Verheecke en Luk Delheye.  Samen zijn deze twee muzikanten al meer dan 100 jaar actief bij de Burgerskring.  Ze brengen dan ook zaterdagavond een … eeuwige … tubasolo.

Wordt er momenteel nog duchtig gerepeteerd aan de Sint-Sebastiaanslaan voor dit winterconcert, straks slaat de Burgerskring wel de deur van deze zaal van het OC Sint-Sebastiaan achter zich dicht. Want zoals u hier reeds eerder kunt lezen, verhuist de Diksmuidse harmonie, die al enige tijd op zoek was naar een nieuwe repetitieruimte, dit voorjaar naar het auditorium van de kunstenacademie Diksmuide Clemens non Papa, Kadens aan de Koning Albertstraat.  Voorzitter Marc De Keyrel is ervan overtuigd dat dit nieuw repetitielokaal dat dichter bij het centrum ligt, aantrekkelijker zal zijn voor jonge aankomende muzikanten.  Het moet voor hem alvast drempelverlagend werken voor jonge kandidaat muzikanten.
Maar het nieuw repetitielokaal is uiteraard nog … muziek voor morgen, zaterdagavond is er eerst het winterconcert.  Dit vangt aan om 20 uur in CC Kruispunt.  Kaarten zijn te verkrijgen bij de muzikanten en bestuursleden of bij voorzitter Marc De Keyrel (T 051/51.02.69 – E marc.de.keyrel@pandora.be)  (DLD)