Amper een paar weken nadat in het Beierse Rottach-Egern de 50ste verjaardag van de verbroedering met deze Duitse gemeente werd gevierd, komt deze week een delegatie van één van Diksmuides andere verbroederingsgemeenten op bezoek. Van woensdagavond 13 mei tot zondagmorgen 17 mei komen een twintigtal inwoners van het Frans-Bretoense Ploemeur op bezoek. Het bezoek kadert in een jaarlijkse uitwisseling. Vorig jaar was een Diksmuidse delegatie te gast in Ploemeur.

Na de aankomst op woensdag met een “pot d’amitié” in zaal Rerum Novarum staat op donderdag een bezoek aan de opendag van het VTI gepland.  Daar wordt de jumelagedelegatie met hun gastgezinnen verwelkomt door directeur Bart Laleman.  Hij voorziet voor zijn gasten rondleidingen in zowel het frans als het nederlands.  De Bretoenen zullen ook samen met hun gastgezinnen kunnen aanschuiven aan de barbecue van het VTI.  Na de middag verhuist het gezelschap naar het nabijgelegen Zonnestraal voor volksspelen en leute en plezier, zoals dat heet.
Op vrijdag kan iedereen zijn dag vrijblijvend invullen maar om 18 uur wordt men verwacht voor een officiële receptie die door het stadsbestuur wordt aangeboden in de foyer van de stadsschouwburg Kruispunt.  ’s Avonds volgt nog een feestmaal in zaal De Kroon te Esen.  Zaterdag is een vrije dag en op zondag wordt de Bretoense delegatie door het organiserend jumelagecomite van voorzitster Liliane Bruynooghe die overigens zelf familiebanden heeft met Bretagne, uitgezwaaid op de Grote Markt.  (DLD)