Wie nog op zoek is naar originele, mooie of praktische cadeautjes, die kan tijdens Diksmuides kerstkoopweekend ook terecht in de Boterhalle waar Oxfam Wereldwinkel dan traditiegetrouw zijn kerstbeurs organiseert.  Tijdens deze Oxfam-cadeaudagen wordt de Boterhalle omgetoverd tot een gezellige beurs met bar, proevertjes en informatie.  Men kan er terecht op vrijdagavond 9 december vanaf 18 uur, op zaterdag 10 december tussen 11 uur en 19 uur en op zondag 11 december doorlopend van 11 uur tot 18 uur.

Alle klassieke ingrediënten zijn er opnieuw aanwezig. Zoals een ruime verkoopstand met voeding: van ingrediënten zoals pasta, rijst, olijfolie tot thee en koffie, chocolade en andere lekkernijen en tussendoortjes. Ook het grote gamma aan wijnen en sappen ontbreekt niet. Daarnaast laten de Oxfamvrijwilligers de bezoekers ook nog proeven van enkele bereidingen met Oxfam Fair Trade producten.  Zo weet men meteen welke gerechten men kan maken met de Oxfam-producten.
Verder kan men ook, voor wie liever een mooi ogend maar ook praktisch artisanaal geschenkje zoekt, terecht op de standen met speelgoed, sjaals, juweeltjes, decoratie, tafel- en keukenmateriaal.
Tenslotte kan men in de bar op de Oxfambeurs ook genieten van een product van eerlijke handel of van een lokaal biertje.  Speciale aandacht gaat dit jaar naar de “Fairtrade chocomelk”.  Dit bar-product toont volgens de Diksmuidse Oxfam-vrijwilligers bij uitstek aan dat een eerlijke prijs van belang is voor alle boeren: zowel de melkveehouders in Vlaanderen, als de cacaoboeren in Afrika en de suikerriettelers in Latijns-Amerika. Nieuw dit jaar is ook de samenwerking met Natuurpunt.  De samenwerking die ontstond bij de bar van “vrouwen in de voorlinie” tijdens de theaterwandeling op de Blankaart viel dermate mee dat Oxfam dit spoor wil blijven volgen.  In de Oxfam-bar kan men dus straks ook genieten van een bio-bier
Tenslotte wil Oxfam Wereldwinkel tijdens deze cadeaudagen nog met een aantal infoborden aantonen wat het verschil is tussen de Fairtrade producten van Oxfam Wereldwinkels en de Fairtrade producten van Fairtrade Belgium, het vroegere Max Havelaar.  Het verschil zit hem volgens Oxfam erin dat zij nog altijd net dat tikkeltje meer doen, dat tikkeltje dat het verschil kan maken voor de kleinschalige landbouw.  Daarnaast leert men op de info-stand ook nog wat voorfinanciering is en wat het partnerfonds inhoudt. (DLD)