Diksmuide voorzag al enkele jaren een nieuwe evenementenhal in Kaaskerke.  Deze zou komen, samen met een eveneens nieuw politiekantoor, op de zone die zou ontsloten worden via de aan te leggen zuidwestelijke omleidingsweg.  Maar volgens burgemeester Lies Laridon (CD&V) ziet Diksmuide na een grondige evaluatie nu af van deze plannen en grijpt ze terug naar de Boterhalle op de Grote Markt.  Daar moet een polyvalente zaal komen voor zowel grote evenementen als voor kleinere bijeenkomsten en vergaderingen.  Volgens schepen Kurt Vanlerberghe (SP.a-open) zouden boven de zaal, mits het aanbrengen van een geluidsdichte isolatielaag, ook woningen kunnen komen.  Deze bouwwerken worden voorzien in 2017.  Het nieuw politiekantoor zou wel in Kaaskerke komen.  Overigens voorziet men wel de eerste fase van de ring tussen AD Delhaize en de spoorweg te starten in 2016.

In Woumen zal het OC Woumenhof afgebroken worden om plaats te maken voor een nieuw ontmoetingscentrum.  Waar men in eerste instantie gronden had voorzien aan de overzijde van de Iepersteenweg, worden deze nu verkocht.  De Woumense Chiro zal er wel zijn huidige lokalen kunnen behouden.

De plannen liggen reeds klaar voor het nieuw woonproject met huizen en appartementen op de site van de voormalige technische dienst aan de Kleine Dijk.  Er is hiervoor reeds een verbintenis met een projectontwikkelaar.  Van zodra de stadsdiensten, die er voorlopig gehuisvest zijn, opnieuw hun intrek kunnen nemen in het stadhuis, worden de gebouwen aan de Kleine Dijk afgebroken.

In 2015 worden zowel de Bortierlaan als het Esenplein heraangelegd.  De Stationsstraat krijgt een nieuwe asfaltlaag en er komt een nieuwe fietsenstalling aan het station.  Ook de Pluimstraat, de Oude Dorpsstraat in Kaaskerke en de Zadelstraat in Oudekapelle worden aangepakt en de langverwachte randparking voor 70 wagens aan Beerstblote (4AD) wordt realiteit.  Daarnaast worden ook de voetpaden in Woumen vernieuwd.  Volgend jaar start men ook met het uitvoeren van het masterplan voor de Grote Markt en omgeving.  De eigenlijke werken hiervan voorziet men in 2016.

In de loop van 2015 komt er ook een wandelpad langs de IJzerdijk tussen Shopping Delva en de Dodengang aan de zijde van de IJzer.  Met de aanleg zal de IJzerdijk minder breed worden zodat dit problemen zou kunnen geven voor de doortocht van landbouwmachines.  Schepen Martin Obin (CD&V) wil dan ook voorafgaandelijk overleg met de landbouwers.

Woumen krijgt volgend jaar ook zijn nieuwe begraafplaats langs het Eierdreefje en het nieuwe jeugdlokaal van de Leekse Chiro zou er komen nabij de dorpsschool.

De tweede sporthalle van Diksmuide zou er komen in de loop van 2017.  Men voorziet deze te bouwen op de huidige parking van De Pluimen.  Een nieuwe parking zou men dan voorzien op het voetbalplein dat het dichtst aanleunt bij de sporthalle.  Vandaar dat men in 2015 nieuwe gronden wil verwerven naast het huidig hoofdvoetbalplein zodat men daar een nieuw voetbalveld kan aanleggen.  Verder heeft men ruimte voor het nieuw zwembad voorzien tussen de nieuw te bouwen tweede sporthalle en de nieuw aan te leggen parking waar op vandaag het skateplein en de speeltuin is.  Maar dat zwembad komt er ten vroegste in 2020.

De aankoop van een nieuwe waterpomp voor de brandweer werd uit het meerjarenplan gehaald gezien op 1 januari 2015 de nieuwe brandweerzone Westhoek van start gaat en nieuwe wagens onder deze structuur zullen vallen.  Wel heeft men begroot dat de Diksmuidse inbreng in deze nieuwe brandweerzone niet groter zal zijn dan de totale kost die Diksmuide tot op vandaag hiervoor inschreef in zijn budget.

Tenslotte zal Diksmuide ook de nodige investeringen doen zodat ze de openbare verlichting op haar grondgebied kan doven tijdens de nachtelijke uren.  Diksmuide beschikt op vandaag over 3.350 lichtpunten.  De gewestwegen zouden wel verlicht blijven.  (DLD)