Diksmuidse landbouwers willen hun eigen landbouwproducten van de zogenaamde ‘korte keten’ promoten.  En ze willen dit doen met een exclusieve BBQ-formule met hoeveproducten, recht van bij de boer. Via de verschillende soorten verkooppunten in ondermeer hoevewinkels, de boerenmarkt en de verschillende automaten kan men zorgen voor een exclusieve Diksmuidse BBQ, zo luidt het bij landbouwer Joël Van Coppenolle.  Als voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) voegde hij meteen de daad bij het woord en organiseerde hij op zijn hoeve te Kaaskerke een groots BBQ-evenement voor 750 lekkerbekken die konden aanschuiven voor exclusieve Diksmuidse hoeveproducten die werden bereid boven de barbecue.  Diksmuids landbouwschepen Martin Obin wil alvast dit duurzaam initiatief opnemen in zijn meerjaren-landbouwbeleidsplan.

Voor Joël Van Coppenolle hebben de Diksmuidse kwaliteitslandbouwproducten elk een eigen verhaal dat verbonden is met de Diksmuidse polderstreek.  Deze producten zijn dan ook bijzondere troeven voor de plaatselijke landbouwers.  Kopen bij een producent in de buurt is niet alleen lekker vers, maar het versterkt ook de lokale economie en verkleint de ecologisch voetafdruk, zo vervolgt hij.  En dat met deze Diksmuidse landbouwproducten heel wat mogelijk is werd op het jaarlijkse BBQ-evenement van ABS ook nog eens onderstreept want alles wat er werd voorgeschoteld was afkomstig van Diksmuidse landbouwbedrijven.  En daar was ook de Diksmuidse polderham bij, een licht gepelde polderham in een zachte kruidenpekel die urenlang traag gegaard wordt op een Oklahama Joe barbecue Smoker.(foto)  En ook dat recept heeft een Diksmuidse stempel want hiervoor tekenen oud-leerlingen van de Diksmuidse slagers- en traiteurschool.  (DLD)