De biljartsport lijkt zijn beste tijd gehad te hebben.  Met het verdwijnen van grote figuren als Raymond Ceulemans en Ludo Dielis, lijkt ook de biljartmicrobe verdwenen.  Naar een biljarttafel is het zoeken in de horeca-zaken.  Maar uitzondering hierop is toch wel LDC Ten Patershove waar per jaar de keu duizenden keren wordt bovengehaald.  Binnen de biljartclub van Ten Patershove alleen al werden vorig jaar 2.300 partijen gespeeld.  En daarnaast worden ook nog eens verschillende potjes gespeeld buiten competitie of door niet-leden.  Kortom, binnen Ten Patershove is de biljartsport nog steeds populair.  En dat mocht dan ook eens gevierd worden, samen met de kampioenen van vorig jaar.

In de hoogste reeksen werd in de 1ste categorie Deopere Roland eerste.  Tweede was Roger Meirlevede.  In de 2de categorie werd Luc Famaey de primus, op de voet gevolgd door Jan Poulussen die tweede werd. In deze hoogste reeksen werden door Leo Devos (276), Georges Morael (260) en André Meirlevede (216) meer dan 200 partijen gespeeld.
Tenslotte werden ook de kampioenen opnieuw in de bloemetjes gezet.  In de 2de categorie was dat Kris Paerewyck waar Luc Famey en Vital Deschryver respectievelijk met zilver en brons gingen lopen.  In de 1ste categorie mocht Marnix Dekeyser op het hoogste schavotje.  Daar werd Roland Deopere tweede en Raymond Durnez derde. En in het driebanden was Vital Deschryver de beste, gevolgd door Daniel Pysson en Herman Speecke. (DLD)