De recente zware aardbevingen in Nepal hebben er gezorgd voor zowel menselijke als materiële schade;  Om nu de eerste noden te lenigen is er veel steun nodig.  Daarom wordt er in Diksmuide op zaterdag 6 en zondag 7 juni een benefietactie opgezet in het scoutslokaal in De Wal onder het stedelijk zwembad.  Dan gaat Leen Boermans, de voormalige uitbaatster van Petrus op de Grote Markt er opnieuw achter het fornuis staan om er, samen met haar team, spaghetti te bereiden.  De opbrengst van deze benefietactie gaat integraal en rechtstreeks naar twee projecten.

Allereerst gaat een deel van de opbrengst naar het project voor Sankhu Village dat midden in het meest getroffen gebied ligt en volledig verwoest werd.  De fondsen worden via het Tibetaans Instituut van Hoei ter plaatse gebracht.  Alles wat ingezameld wordt gaat bijgevolg rechtstreeks naar de mensen en organisaties die er werkzaam zijn.
Een tweede project dat men met de benefietactie wil ondersteunen is Shangrila Home, een tehuis voor straatkinderen in Kathmandu waar intussen plaats is voor meer dan 100 kinderen en jongvolwassenen.  Met deze actie wil men hun rechten als kinderen terug geven: een thuis, spelen, onderwijs, genegenheid …  De ex-straatkinderen, het personeel en vrijwilligers zijn ongedeerd uit de aardbeving gekomen maar staan nu wel letterlijk op straat want hun huis is nu onbewoonbaar.

Deze benefietactie gaat door op zaterdag 6 juni van 17.30 u tot 21 u en op zondag 7 juni van 11.30 u tot 14.30 u.  Als saus bij de spaghetti kan men kiezen tussen vlees en veggi-saus.
Kaarten in voorverkoop kosten voor volwassenen 12 Euro, voor kinderen is dat 6 Euro.  Aan de deur wordt 2 Euro extra gevraagd.   Wie niet aanwezig kan zijn, maar toch wil steunen kan ook een steunkaart van 5 Euro kopen.
Voorverkoopadressen : Oxfam Wereldwinkel, De Helpende Hand, Muziekclub 4AD, Djezemien, De Brooderie en Freezcenter Biervliet. (DLD)