In de Diksmuidse sporthalle De Pluimen wordt het drukbezet zaalvoetbaltornooi Beker Vanderscheuren gespeeld.  Maar deze competitie van de zaalvoetballiga wordt nu omgedoopt tot Trofee Vanderscheuren.  Mede-zaakvoerder van het gelijknamig metaalverwerkend bedrijf, Luc Vanderscheuren heeft niet alleen deze trofee geschonken maar eveneens zelf ontworpen en gemaakt tijdens vele nachtelijke uren.  Voor hem is deze trofee niet alleen een bekroning voor de winnaar van dit tornooi maar ze staat eveneens symbool voor het sociale en familiale dat Vanderscheuren als bedrijf hoog in het vaandel voert.

Op vandaag is metaalbedrijf Vanderscheuren nog steeds gelokaliseerd op industriezone Heernisse.  De broers Rik en Luc Vanderscheuren leiden er dit bedrijf nog steeds in dezelfde geest als hun vader Daniel die het metaalverwerkend bedrijf meer dan 50 jaar geleden opstartte.   Het familiale en sociale is er op vandaag nog steeds belangrijk in de bedrijfsvoering.  Er wordt dan ook bij de meer dan 60 werknemers geen onderscheid gemaakt naar rang, stand, geslacht of leeftijd.  Als familiaal bedrijf zoekt ze steevast naar een oplossing indien werknemers met problemen hebben af te rekenen.  Want naast het werk moet ook rekening worden gehouden met het privéleven van de werknemers en hun ontspanning, zo stelt Luc Vanderscheuren.  Niet altijd evident in de harde zakenwereld van vandaag. Maar voor Luc Vanderscheuren leidt dit tot een win-win-situatie, het bedrijf zorgt voor zijn werknemers en de werknemers zorgen ook voor het bedrijf.  En de trofee voor de zaalvoetballiga staat misschien wel symbool voor deze aanpak van metaalbedrijf Vanderscheuren die ook de ontspanning van zijn werknemers belangrijk vindt.  Verder wordt een trofee in de sport alleen maar gewonnen als de hele ploeg erachter staat, een werkwijze die ook voor een bedrijf als dit van Vanderscheuren geldt.
Luc Vanderscheuren heeft dan ook graag meerdere uren gestopt in het ontwerpen en uitwerken van de nieuwe trofee voor de zaalvoetballiga.  Het is geen trofee geworden zoals er dertien in een dozijn zijn.  Centraal staat een licht zwevende bal die opgevangen wordt door de lauwerenkrans waarmee de winnaar van de trofee zich mag kronen.  Ervoor diverse spelers in een verschillend spelersplunje, die symbool staan voor de verschillende ploegen die uiteindelijk hebben gestreden voor deze trofee.  Alles rust ook nog eens op een blauwe ondergrond waarmee verwezen wordt naar het blauwe speelveld van de zaalvoetballers.
Alles werd door mede-zaakvoerder Luc Vanderscheuren uitgetekend, uitgewerkt en geassembleerd om vervolgens alles nog eens te voorzien van een poederlak en een vernis.  De ploeg die in een periode van vijf jaar drie maal deze trofee weet te veroveren, mag ze behouden.  Hierdoor is Luc inmiddels toe aan zijn derde trofee maar op deze laatste lijkt hij nog het meest trots, een duidelijk meesterwerk.  Maar misschien zal dezelfde omschrijving binnen enkele jaren ook gelden voor de … vierde trofee.

Afgevaardigden van de sportdienst en de zaalvoetballiga kwamen samen met sportschepen Marc De Keyrel graag deze trofee in ontvangst nemen van Luc Vanderscheuren. (foto) (DLD)