VZW De Lovie, die bezig is met een groot restauratieproject voor het Diksmuids begijnhof, dingt momenteel mee naar de “Grote Gift”, een goede-doelen-wedstrijd die georganiseerd wordt door het 3M-fonds.  Maar ze stelt vast dat ze in zware concurrentie komt met Vlaamse verenigingen die wellicht een veel grotere achterban hebben.  Vandaar dat ze een oproep doet om alle Diksmuidelingen te mobiliseren.  Kende de Monumentenswedstrijd door de inzet van de Diksmuidelingen enkele jaren terug een groot succes, ze hoopt dan ook dat ze nu, met de “Grote Gift” eens te meer zal kunnen rekenen op de inzet van niet alleen de vele sympathisanten van De Lovie en het Begijnhof maar ook op deze van de Diksmuidse verenigingen in het algemeen en deze van alle Diksmuidelingen in het bijzonder.  Men kan nog stemmen tot 31 oktober op de site 3mBelge. Let op: wie deelneemt moet ook nog zijn stem herbevestigen.

Het begijnhof wordt momenteel gerestaureerd en herbestemd tot hedendaagse studio’s voor personen met een verstandelijke handicap, een toeristisch infopunt en winkel.  Momenteel zijn alle ruwbouwwerken achter de rug.  Zo zijn de buitengevels gerestaureerd, zijn de technieken ingewerkt en is alles geïsoleerd.  De komende maanden wordt nog werk gemaakt van het binnenschrijnwerk, het vloeren, de plak- en schilderwerken en het afwerken van de technieken.  Bedoeling is dat men in het voorjaar van 2015 kan verhuizen naar deze vernieuwde vleugel.
Hierdoor is er ook dit jaar nog geen Kerst in het Begijnhof.  Wel zal het begijnhof dit jaar gebruikt worden als locatie voor Behekst Diksmuide op 31 oktober.  Maar tot die magische datum van 31 oktober moeten alle Diksmuidelingen eerst stemmen voor “hun” begijnhof. (DLD)