Straks wordt in Rusland de aftrap gegeven van het wereldkampioenschap voetbal.  Maandag mogen de Rode Duivels hun aftrap geven en zal men al hun matchen life kunnen volgen op groot scherm op het stationsplein.  Intussen verschijnen her en der in het straatbeeld al de eerste tricolore slingers. (foto) Maar in Diksmuide zal de eerste echte WK-gekte losbarsten komende zondag 17 juni in Beerst.  Tijdens een voetbaleditie van Feest in het Dorp heeft men vanaf 11 uur tal van activiteiten voorzien en iedereen wordt er verwacht om zeg maar mee te ‘sjotten’ of te supporteren.

Alles zal er in het teken staan van voetbal, hoe kan het ook anders.  Zo kan men zijn eigen voetbalkunstwerkje maken dat kan gaan van bouwplaten en deurhangers tot mandala’s of voetbalpetjes.  Men kan er zich zondag ook laten schminken in een voetbal of in de kleuren van de favoriete voetbalploeg.  En intussen kan men ook trainen op één van de springkastelen of deelnemen aan één van de voetbalspelen.  Daarbij gaat men de originele toer op met een spelletje bumperball-voetbal, het combineren van voetbal en biljart met de soccer-pool of met de voetbalrodeo waarvoor voor deze ene keer de rodeostier plaats moet maken.
Ondertussen hoeven de voetballiefhebbers ook niets te missen van het WK zelf want op groot scherm kunnen om 14 uur de match Costa Rica – Servië en om 17 uur Duitsland – Mexico gevolgd worden.  De overwinningen zullen aansluitend kunnen gevierd worden met live-muziek van The Jokes.
Verder wordt er ook een eigen mini-WK georganiseerd die een tornooi omnivoetbal wordt.  Dit gaat van klassiek minivoetbal, over een penaltywedstrijd en wandelvoetbal tot een levend tafelvoetbal.
En tenslotte kan men nog aanschuiven voor stoofvlees met frietjes.  Volwassenen genieten voor 15 euro van een aperitief en stoofvlees met frietjes à volonté.  Kinderen tot 12 jaar kunnen aanschuiven voor 8 euro.  Tickets zijn te verkrijgen bij slagerij Fines in de Wijnendalestraat 79 te Beerst. (DLD)