Via de stedelijke vrijetijdsdiensten kan men audiovisueel materiaal ontlenen voor een presentatie of activiteit. Maar sinds eind januari is het niet langer de jeugddienst, maar wel cultuurcentrum Kruispunt die dit materiaal beheert. Deze interne wijziging kwam er omdat de techniekers van CC Kruispunt over meer ervaring beschikken voor het beheer en onderhoud van de installaties. Bovendien kunnen zij gerichter advies geven. Maar daarnaast kan men nog bij de jeugddienst maar ook bij de bibliotheek terecht voor ontlenen van spelmaterieel.  Een overzicht.

Om audiovisueel materiaal als een beamer, muziekinstallatie of lichteffecten te ontlenen kan men een mail sturen naar info@cckruispunt.be of bellen naar 051 79 32 50.  Het ophalen en terugbrengen van het materiaal gebeurt bij CC Kruispunt in de Maria Doolaeghestraat. Het klein materiaal is eenvoudig te gebruiken en kan men vervoeren met een personenwagen. Het groter materiaal vereist wel enige kennis van zaken bij het opstellen en gebruiken. Hiervoor heeft men ook een bestelwagen nodig. En weet men niet exact welk materiaal men nodig heeft, dan neemt men het best contact op met het cultuurcentrum. De techniekers zorgen voor het advies. De grootte van de locatie of de aansluitingsmogelijkheden van de elektriciteit zijn vaak bepalend om te weten welk type materiaal men nodig heeft. Voor reservatie : klik hier. Daar vindt men ook een overzicht van het materieel dat kan ontleend worden.
Naast audiovisueel materiaal zijn er ook heel wat spelletjes die men kan ontlenen via het aanbod van de jeugddienst en de spelotheek.  Het groot spelmateriaal als een parachute, een sjoelbak of een hockeyset kan men verkrijgen bij de jeugddienst. Dit aanbod is geldig voor erkende Diksmuidse (jeugd)verenigingen of scholen. Voor reservatie en een overzicht van het aanbod : klik hier.
In de bibliotheek vindt men dan weer kleinere gezelschapsspelletjes uit de spelotheek. Voor het volledige aanbod van de spelotheek : klik hier Iedereen die een geldig lidmaatschap heeft bij de bib kan spelletjes ontlenen. (DLD)