De komende week plaatsen we dagelijks een partij in de kijker die deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen.  Vandaag is Vlaams Belang als eerste aan de beurt.  Vlaams Belang wil zich weer op de Diksmuidse kaart zetten.  Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen verloren ze nipt hun zetel in de gemeenteraad en verdwenen ze eventjes uit beeld.  Toch is men er bij Vlaams Belang van overtuigd dat ze nog steeds een stem moeten hebben in het Diksmuids politiek debat.  Daarvoor trekt ze met 9 kandidaten naar de stembusslag die Diksmuidelingen ook bij deze gemeenteraadsverkiezingen de kans moeten geven te kunnen stemmen op Vlaams Belang.

Volgens lijstduwer Marc Riviere heeft zijn partij alvast acht punten waarop de komende zes jaar moet gewerkt worden.  Allereerst wil men bij Vlaams Belang veiliger (fiets)verkeer en drukte.  Zijn de heraangelegde fietspaden goed tot zeer goed, in en rond Diksmuide kan er nog veel verbeteren.  Daarnaast blijft ook de verkeersdrukte een probleem en is het wachten op de (kwart)ring, al is het voor Vlaams Belang onbegrijpelijk waarom men het einde van de omleidingsweg niet heeft laten samenvallen met een verbinding tussen de twee Kaaskerkse industriezones.
Criminaliteit, drugs- en alcoholmisbruik op openbare plaatsen is ook in Diksmuide een steeds groter wordend probleem.  Daar wil Vlaams Belang voor de harde aanpak kiezen.  Ook oudere mensen moeten immers weer kunnen genieten van hun wandeling in en rond het park en het station.  En kinderen moeten weer zorgeloos kunnen spelen op de speelpleintjes.  Vlaams Belang vraagt dan ook een nultolerantie voor drugs, vandalimse en overlast door intimidatie.
Op vandaag ziet men volgens Marc Riviere al transmigranten wandelen langs de autosnelweg in Veurne, hij vreest dat ook deze bendes straks in het Diksmuids straatbeeld zullen verschijnen.  Zijn partij vraagt dan ook een kordaat vreemdelingenbeleid en een kordaat optreden van de politie.
Ook de toeristische kaart moet verder uitgespeeld worden, ook na de WO I-herdenkingen.  Vlaams Belang wil dat Diksmuide haar geschiedenis verder uitspeelt, net als haar Vlaams karakter.
Met een dekkingsgraad van 48%  hinkt de landbouwsector hopeloos achterop in een tijd waarin het internet steeds sneller wordt.  Ze wil dan ook dat de landbouwers ook kunnen rekenen, net als de rest van de samenleving, van een snel internet.
In Diksmuide zijn er voor Vlaams Belang verder te weinig sociale woningen.  Daarenboven wil ze pleiten dat eigen mensen voorrang krijgen bij de toewijzing.
Ook een beter toezicht op de naleving van de wetgeving op het dierenwelzijn en een consequente bestraffing bij overtredingen moet er komen.
En tenslotte moeten ook de zelfstandigen een helpende hand krijgen in een tijd waarin steeds meer via internet wordt gekocht waardoor kleine handelszaken verdwijnen.  Vlaams Belang wil gaan voor een startpremie.  En gratis reclame in Diksmuide Info moet voor de startende zaken ook al een hulp kunnen zijn.

Volgende kandidaten vindt men terug op de lijst van Vlaams Belang :
1. Johan Desender (62 j) – chef beenhouwer – Diksmuide
2. Natacha Vanwelsenaere-Riviere (46 j) – arbeidster – Diksmuide
3. Peter Sysmans (55 j) – invalide – Pervijze
4. Isabelle Tessier (52 j) – kapster – Diksmuide
5. Wesley Devrome (22 j) – werkzoekende – Diksmuide
6. Marleen Vanoverschelde (61 j) – huisvrouw – Vladslo
7. Erik Schreel (77 j) – gepensioneerd – Vladslo
8. Nancy Cornelis (48 j) – huisvrouw – Pervijze (niet op de foto)
9. Marc Riviere (50 j) – magazijnier – Diksmuide

Maandag geven we op www.eDiksmuide.be aandacht aan het programma en de kandidaten van Groen. (DLD)