Zondagnamiddag 28 juni organiseert Muziekclub 4AD, die inspanningen doet om CO²-neutraal te worden, vanaf 14 uur zijn derde Ecodag.  Hiermee willen ze hun groene gedachtengoed nog eens extra in de verf zetten voor het grote publiek.  Dit jaar slaan ze hiervoor voor het eerst de handen in elkaar met het Diksmuids stadsbestuur.  Niet alleen is komende zondag het 4AD-café aan de Kleine Dijk omgebouwd tot een Repair Café en wordt de concertzaal een swishing-paradijs, er zijn ook nog workshops, info-standjes en een eco-wandeling langs bermen met eetbare planten en met een bezoek aan ’t Spoor (foto) waar de Diksmuidse volkstuintjes moeten komen.

Tijdens de Ecowandeling Volkstuintjes/Eetbare wilde planten, om 14 u en 16 u, kan men, in samenwerking met Diksmuide, TuinHier en de Woudezel, niet alleen ontdekken welke eetbare planten men kan vinden in bermen, men bezoekt ook ’t Spoor aan de Koning Albertstraat 55 waar men kennis kan maken met het concept van de volkstuintjes en de ergotuinen.  Deze site is ook doorlopend te bezoeken tussen 14 u en 17 u.

Andere activiteiten in en rond 4AD : de compostmobiel met info over composteren, swishing & recy-kleren of hoe men gebruikte kledingstukken omvormt tot nieuwe, repair-café waar men terecht kan voor herstellingen aan kleine huishoudelijke apparaten, kookworkshop “verder met veggie”, infostanden duurzaam (ver)bouwen/meubilair en auto delen en de workshops van fles tot vaas, rocket stove of hoe men van oude blikken een kampeervuur maakt en portefeuilles maken.  En tijdens upcycling in de tuin leert men om van oude en afgedankte spullen hippe designstukken te maken.  Tenslotte is er in 4AD nog een tijdelijk inzamelpunt voor hergebruik van oude gsm’s, flesdoppen en printercartridges.  En uiteraard geeft 4AD ook aandacht aan haar eigen groene werking.

Meer info en details over deze Ecodag is terug te vinden op www.4ad.be. (DLD)