3_mussenbrugBert Laridon van SOM-architecten die aangesteld werd voor het project van de 3-Mussenbrug, stelt dat deze fiets- en voetgangersbrug nog gerealiseerd wordt voor het bouwverlof van deze zomer.  Hij erkent dat er vertraging is opgetreden bij de uitvoering omdat Aquafin geen uitsluitsel wil geven over de plaatsing van een funderingsvoet bij hun leiding.  Om de realisatie niet langer uit te stellen werd dan ook geopteerd voor een alternatieve inplanting zodat Diksmuide nog deze zomer te voet of per fiets vanuit het centrum de Handzamevallei kan bereiken.

Aquafin diende zich volgens architect Bert Laridon uit te spreken over de inplanting van een funderingsvoet op minder dan 3 meter afstand van hun leiding.  Maar het bleef wachten op het antwoord van Aquafin.  Er werd dan ook beslist om niet langer te wachten en het tracé van het verlengstuk van de brug licht te wijzigen zodat men op 3 meter afstand blijft van de funderingsvoet van Aquafin.

Ondertussen zijn de landhoofden in uitvoering en wordt straks gestart met het betonnen fietspad. De huidige uitvoeringstermijn voorziet dat de 3-Mussenbrug er zelf nog komt vóór het bouwverlof, aldus nog architect Bert Laridon. (DLD)