Tijdens het weekend van 22, 23 en 24 mei brengen leerlingen, leerkrachten, opvoeders en directie van het Diksmuids VTI in CC Kruispunt de toneelopvoering van “Xveria, land van verloren zielen”.  Het is een stuk dat geschreven werd door de leerkracht Nederlands Xandrien Depickere die ook nog eens tekent voor de regie.   Xveria is een komisch toneelstuk verweven met opmerkelijke fotografie, muzikale knallers en prachtige choreografie.

“Xveria, land van verloren zielen” is een wervelend totaalspektakel dat het verhaal brengt van Krimson, een kwaadaardige professor, die wil heersen over het universum. Hiervoor ontvoert hij alle tieners die hij kan vinden om hen te veranderen in genadeloze vechtrobots. De vraag die het publiek tijdens de voorstellingen zal bezig houden is of de tieners hem gewoon zijn gang laten gaan of komen ze in opstand?
Volgens regisseur en auteur Xandrien Depickere is Xveria een spannend toneelstuk op maat van de leerlingen, verweven met ritmische bewegingen, muzikale knallers, opmerkelijke fotografie en magnifieke kortfilmpjes.
Alle attributen en podiumstukken voor deze productie werden gemaakt door leerlingen uit diverse studierichtingen.  Alle attributen werden gisteren in stoet vanuit het VTI naar CC Kruispunt gebracht.

De voorstellingen zijn voorzien op vrijdag 22 en zaterdag 23 mei om 20 uur en zondag 24 mei om 15 uur.  Tickets kosten in voorverkoop 7 Euro, aan de deur wordt 8 Euro gevraagd.  Tickets kunnen telefonisch besteld worden via 051/50.10.27. (DLD)