Tussen 18 en 24 mei heeft politiezone Polder bijna 2.400 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid.  En hiervan reden er 306 te snel.  Dat is zowat 1 bestuurder op 8 die geen rekening houdt met de snelheidslimieten.  Volgens politiezone Polder is deze grote toename van het aantal overtreders verontrustend.  Intussen is het ook nog steeds wachten op de activatie van de verschillende trajectcontroles.  Deze zijn al op verschillende plaatsen in Diksmuide geplaatst maar nog steeds niet actief.

Tijdens de voorbije controleweek werd de snelheid voornamelijk gecontroleerd in de namiddag en de avond.  Het is niet duidelijk of het tijdstip, waarop veel overtreders blijkbaar weinig tijd hadden of snel thuis wilden zijn, de oorzaak is van het grote aantal overtredingen.  Negatieve uitschieters werden op het grondgebied van Diksmuide genoteerd in de Iepersteenweg waar 14,24% van de bestuurders te snel reed.  Overigens was het vooral in de zones waar er een toegelaten snelheid van 70 kilometer per uur geldt, dat de meeste overtredingen werden geregistreerd.
In de Schoorbakkestraat in Pervijze werd een auto geflitst aan een snelheid van 92 kilometer per uur waar er een toegelaten snelheid is van 50 kilometer per uur.  Volgens politiezone Polder zullen dan ook verschillende bestuurders die betrapt werden op te snel rijden, zich moeten verantwoorden voor de politierechter.
Tijdens de week van 3 juni zullen er opnieuw extra snelheidscontroles gebeuren in de Iepersteenweg in Woumen.  Maar daarnaast zal er uiteraard ook nog op andere plaatsen geflitst worden door politiezone Polder. (DLD)