Tijdens het Hemelvaartweekend van 2017 wil Diksmuideling Koen Bostyn 1.000 kilometer fietsen voor zijn zus.  Hij wil immers deelnemen aan het evenement 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker waarvan de opbrengst naar deze campagne gaat.  Deelnemen aan deze fiets-vierdaagse doet Koen vooral voor zijn zus Lies die zeven jaar terug te horen kreeg dat ze lymfeklierkanker had.  Maar deze deelname wordt niet alleen een sportieve uitdaging, ook het financiële luik is immers niet te onderschatten.  Hij moet hiervoor immers alleen het startgeld van 5.000 euro bij elkaar zien te krijgen.  Tijdens de kerstkoopdagen  van komend weekend wil hij in de Boterhalle enkele van zijn in bijberoep gerenoveerde kleinmeubelen verkopen.  Daarnaast zal ook zijn zus Lies, die inmiddels haar kanker wist te overwinnen, de stand aanvullen met enkele handgemaakte kinderrokjes.  Daarnaast kan men ook een gift doen die daarenboven vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar is.  Koen Bostyn hoopt dat deze kerstkoopdagen een flinke boost zullen zijn om het startgeld bij elkaar te krijgen.

Volgend jaar is er de achtste editie van Trappen tegen Kanker waarbij in vier dagen 1.000 kilometer wordt gefietst rond Mechelen.  Iedere dag is een etappe van 250 kilometer uitgestippeld rond de Sint-Romboutstoren, dat betekent dagelijks bijna negen uur op de fiets.  Een grote sportieve uitdaging.  De meeste deelnemers komen dan ook in team aan de start maar Koen wil de klus in zijn eentje klaren.  Maar dat betekent meteen ook dat hij de 5.000 euro aan sponsorgeld ook alleen moet verzamelen.
Nu reeds kan hij rekenen op enkele grote plaatselijke sponsors als de Bouwmaterialen Vinckier en de Salons Saint-Germain.  Daarnaast heeft ook het stadsbestuur al financiële steun toegezegd.  Zelf staat Koen ook zijn eigen fietsvergoeding af en er zijn ook nog acties gepland rond de mondiale dagen in 2017.  Maar eerst is er dus ook nog de kerstbeurs, komend weekend in de Boterhalle.
Koen knapt in bijberoep kleinmeubeltjes op.  De nadruk daarbij ligt op het schilderen.  Hij probeert daarbij van ieder meubeltje een uniek stuk te maken.  Soms gaat hij meubeltjes zoeken op rommelmarkten of tweedehandswinkels, maar het overgrote deel van zijn restylingwerk gebeurt op bestelling.  Kleinmeubeltjes kunnen dan ook gepersonaliseerd worden door de naam van het kind erop te schilderen.  (foto)  De jongste tijd legt hij zich hierbij vooral toe op het krijtschilderen.  Voor de kerstbeurs heeft hij wat kleinere zaken beschilderd als kleine kastjes, kleuterstoeltjes met een retromotief, fotokadertjes, deurhangers, krukjes, …  Daarnaast presenteert hij ook zijn sponsors in een handbeschilderde vorm.  En zoals reeds hiervoor gesteld zal zijn zus Lies met haar handgemaakte rokjes ook zorgen voor originele cadeautjes.  En dit alles ten voordele van het fietsproject in het kader van Kom op tegen Kanker.
Koen Bostyn stelt op goede weg te zijn om het financieel plaatje rond te krijgen.  Hij hoopt, mede dankzij de opbrengst en de giften op de kerstbeurs, binnenkort het startgeld verzameld te hebben, zodat hij zich vervolgens kan toeleggen op de sportieve uitdaging die deze fietsvierdaagse toch nog altijd is.

Meer info over Koen Bostyn en de 1.000 km Trappen tegen Kanker vindt u op volgende sites : www.1000km.befacebookpagina boskostylefacebookpagina koenbostyn 1000 km (DLD)